torsdag 10 maj 2007

favvocykel på villovägar

I morse när jag var på väg till jobbet hittade jag min cykel som blev stulen för ett år sedan. Jag blev helt paff,
och började lyfta iväg med den några meter. Sedan insåg jag att jag inte ville bära min låsta cykel till jobbet, och inte hem heller, för det var flera kilometer dit... Så den fick stå kvar.

Jag undrar lite bara hur den kommit dit. Den försvann utanför porten på huset. Och jag polisanmälde den. Fick 700 kr tillbaka på försäkringen, som jag inte köpte en ny cykel för. Ska jag betala tillbaka dem nu till försäkringsbolaget? Eller är det någon som köpt cykeln i god tro? Hur har den haft det under det senaste året? Många frågor blir det. =)

5 kommentarer:

Maria Byström sa...

jag har faktiskt vrait med om exakt det. Jag hade polisanmält cykeln och hittade den efter flera månader låst. Konkade iväg den till polisstationen och där fick den stå för att de skulle kunna kolla att det inte vara någon annan som köpt den i god tro och sedan polisanmäält den igen. (typ att jag skulle vara cykeltjuven som rövat bort den till polissatationen)

Eftersom min cykel var märkt så var det inga pronblem utan de ringde efter ett par veckor och sa att jag kunde hämta den.

Beträffande försäkringen. Ring och prata med fösäkringsbolaget om vad som gäller så slipper du fundera på det.

Grattis till att du fann din cykel i alla fall. Hurra!

Gisan sa...

Ja lagar och regler är så konstiga när det gäller sånt.

Det gick bra för sonen igår. Nog lite sämre med mamman. Mina tårar rinner hela tiden. de började rinna när jag läste din omtänksamma fråga på min blogg. Är på väg att tappa bort mig lite, tror jag. Ska leta inte jag gått för mycket vilse. kramar till dig du underbara Medmänniska

loppispoppis sa...

gisan: oj gumman. Det låter som om det är lite mycket nu. Ta en paus och ta hand om dig själv. Mysa lite i båten? Ta ett bad? Spa? myskväll med myspysen? kramar

christel sa...

Hejsan! Det har också hänt mig en gång, att jag hittat en stulen cykel ca 3 år seanre. Nu var cykeln märkt med mitt personnummer så jag var helt säker på att det var min, men i våldigt mycket sämre skick. Impulsiva jag gick och lånade avbitartång från en verkstad i närheten (sa att jag tappat nyckeln, kände en som jobbade där) och snodde tillbaka cykeln. Det var sen när jag kom hem jag började fundera på vad jag egentligen hade gjort..

loppispoppis sa...

Jag hade ju nyckeln kvar, så idag gick jag och hämtade den. Den har stått opumpad och oanvänd tror jag sedan den stals, så jag hoppas ingen saknar den... =)