lördag 26 maj 2007

dask i ändan

Igår fick jag en dask i ändan.

Av min chefs chefs chefs chef.
Då hoppades jag bara att ingen såg. (rummet var fyllt av folk)
Och så ignorerade jag händelsen.

Berättade idag för flera om denna händelse, och har insett att jag måste nästa gång ha någon bra kommentar till svar på liknande händelser i framtiden.

13 kommentarer:

Maria sa...

För mig är inte det ok att någon i "maktposition" skulle daska mig i ändan. Tycker absolut att du ska kommentera det till honom. Hur är jättesvårt att säga, det beror ju på er relation och situationen i sig. Förlåt att jag inte var till bättre hjälp...

"A Peaceful Warrior" sa...

Ja detta är ju faktiskt inte alls ok tycker jag, (som jag uppfattar det bara efter att ha läst det du skrivit).
Som Maria påpekar i ovan kommentar så beror det lite på sammanhanget/situationen just då men det ska mycket till att daska en kvinna i ändan tycker jag och "komma undan" med det, om man nu inte har en väldigt nära relation eller om det inte är en självklar del i en humoristisk gemensam jargong. Jag vet inte men det är min spontana reaktion i alla fall.

christel sa...

Det är INTE ok enligt mig! Men jag håller med att det är svårt att komma på något att säga... har tyvärr inga bra förslag.

Maria Byström sa...

Va? Fy vad förbannad jag skulle bli. vilket pucko. Grrrr

Gisan sa...

Grrr....Vet inte alls hur jag skulle reagera i ett sådant sammanhang. Men FEL är det verkligen. Kramar...

www.dentatuerademamman.com sa...

Jag hade nog också varit tyst i en sån situation. Tyst av förundran över att någon kan daska en i baken och tycka att det är okej. Sen skule jag nog inte ha vetat vad jag skulle säga. Men en gång kan vara ett misstag av något slag medan två gånger är en vana... Och det är inte Okej att daska en kvinna i baken, det är nervärderande av kvinnan. Träna på bra repliker att säga så att du kan säga ifrån nästa gång det händer!!!

anna-karin sa...

Det här är inte okej för mig heller. Men gräm dig inte för att du inte reagerade denna gång utan se det som ett sätt att träna inför eventuellt nästa gång.

loppispoppis sa...

Jag har funderat hela helgen. Vid tillfälle, eller nästa gång det händer ska jag säga något i stil med "what you just did, I don't like. I would appreciate If it doesn't happen again.".

Kanske hade hjärnan kopplat lite snabbare till något att säga om det hade varit på svenska, och/eller om han inte var så'n djävla hög chef. Det har något med hans maktposition att göra, som gjorde att jag blev mållös, också. Tror jag...

christel sa...

Jag tycker du ska vara lite mera hård än det! En av mina chefers chef har tagit mig på baken när vi var ute på en pub. Jag vart skitarg men det slutade med att jag gick därifrån. Några veckor senare (ja faktiskt mer än en månad senare) pratade jag med han om det och sa att det inte var OK och att jag hoppas att det inte händer igen. Men jag fick samla ganska mkt mod innan jag gick och pratade med honom. Intressant diskussion! Ett tips om man blir tagen/daskad i baken är att ta tag i handen (som daskar/tafsar) vända sig om snabbt som attans och säga högt, det där gör du inte om!

loppispoppis sa...

ja, jag borde nog det. Men jag har gått och samlat mod här i helgen. Jag önskar jag vågade mer. Jag ska se om jag kan få till något imorgon. Jag har funderat på att gå till honom och säga att "we should take a cup of coffee", och på väg till kaffet, eller innan vi börjar ta kaffe, säga som jag skrev ovan. Sedan ha tid över till att prata efter det så att säga. Men det kan bli olyckligt om det är folk i fikarummet/korridoren. Men jag vill inte heller ta det på hans rum, för det är hans revir. Förstår du?

christel sa...

Hmm, jo jag förstår precis hur du menar! Jag tog det på hans rum, och det hela tog inte mer än några minuter. Jag knackade på och frågade om han hade tid en minut och började med att säga att det var en personlig sak mellan han och mig jag ville prata om. Kör hårt och lycka till!!! Kram på dig

loppispoppis sa...

jag har inte vågat ännu. Idag är jag trött så det blev ingen segling. Låg och vilade på båtklubben men insåg att det var bättre att gå hem och sova istället. =(

Imogon, hoppas jag ha lite mer go i mig. Då ska jag våga.

Manon sa...

Men herregud!! Men vet du, jag hade också blivit så förstummad över tilltaget. Inte kommit på vad jag skulle såga. Så oväntat liksom!