måndag 30 april 2007

tjusningen med självlysande trädgårdstomtar

Vad är egentligen tjusningen med en liten trädgårdstomte på 50 cm gjord i plast? Och med inbyggd solcell så att den lyser på natten? Eller varför inte en självlysande sköldpadda.

Ett äldre par stod och fingrade på ett paket tomte på RUSTA. Ååååh vad fin... Jag trodde de skojade. Vidare kom ett yngre par i trettioårsåldern. De kan inte vara seriösa!!! Jo, de tog med sig en självlysande ekorre!

Jag går vidare för att smälta denna upplevelse. Jag kommer aldrig, läs aldrig, köpa en trädgårdstomte till mig själv.

På väg ut ur butiken ser jag en person till med en självlysande tomte i famnen. Vadan detta? Har jag missat något? =)

11 kommentarer:

bless sa...

man blir konstig av att vara för mycket på sådan där varuhus, vad som helst kan verka som ett vettigt köp tillslut, tror jag. Fast jag har inte köpt någon trädgårdstomte, men en del annat som jag inte begriper vad jag tänkte när jag väl kommit hem.

www.dentatuerademamman.com sa...

Lite av den där amerikanska jul grejen är det nog. Folk lyser ju upp sina trädgårdar som galningar runt jul nu för tiden. De vill väl göra det på sommaren också antar jag. MEN det kan vara så att tomtarna var sprejade med en köp-mig-doft och att just du var förkyld då och inte mottaglig. Alltså akta dig för att gå dit osnorig :)

loppispoppis sa...

bless: det är något skumt med att gå och handla ibland, konstigt att man kan komma hem med saker man inte behöver. Jag har också gjort det. Och undrar; vad tänkte jag på...

loppispoppis sa...

dtm: det är så det måste vara! Det förklarar ju endel knäppa infall... Jag ska akta mig när näsan är otäppt! =)

Maria Byström sa...

hahahaha. en självlysande tomte. Som den upprätthållare av dålig smak jag har så skulle det helt klart vara något för mig ;-)

Inkan sa...

Smaken är som baken... och det är väl så att väldigt många människor tröstar sig med prylar. Av alla de sorter.
Titta runt på en del bloggar: där ser man att det är prylar, små prydnadssaker o dyl som uppfyller deras liv. Och alla är jättelyckliga över sina fynd.

Så vi har väl olika behov. Kanske är allt något psykologiskt som kan förklaras?

carulmare sa...

Jag minns när de började komma, dedär trädgårdstomtarna. Först en och sedan en till. Jag trodde att det måste vara någon med tomtar på loftet som kunde komma på tanken att sätta en tomte i sin trädgård. Jag menar, vad har trädgårdar och tomtar egentligen med varandra att göra? Jag såg inte något som helst samband. Men sedan blev de bara fler och fler.

Ja, det var på den tiden, när tomtarna ännu inte var självlysande....! Det gör ju onekligen min frågeställning ännu mera intressant. Tomtar trädgård och så den självlysande funktionen...

loppispoppis sa...

maria: du får väl lägga in en bild på din tomte när du väl inhandlat den. Kanske det blir en ekorre i ditt fall istället? =)

loppispoppis sa...

inkan: ja säkert fyller saker något behov hos oss. Jag personligen har den erfarenheten när jag rensar (i förrgår åkte 8 lådor) blir mitt hjärta lättare. Jag har iof rensat efter ett dödsbo, vilket inte gör saken lättare. Men hjärtat blir defenetivt lättare. =) Även om det är jobbigt när det sker. Jobbigare dock om jag inte gör något åt det.

Jag tror absolut att jag kan tillskriva endel känslor till många inköp. Som tex när jag köper kläder utomlands. Numera vet jag att jag inte gillar dem på samma sätt när jag kommer hem, så nu undviker jag det om jag inte är helt bombsäker.

loppispoppis sa...

carulmare: det får mig att tänka på de där tunga tomtarna, gjutna! Och vissa som "stjäl" en sådan och låter den resa jorden runt och sedan skicka vykort med dem fotograferade världen runt. Busigt och ironiskt tycker jag.

Någon tjusning måste det ju vara med trädgårdstomtar. =)

loppispoppis sa...

den tatuerade mamman skriver om lukter och inköp...