måndag 9 april 2007

vilsen vill hitta hem

Förra veckan sitter i fortfarande tror jag. Har varit orolig i kroppen och knoppen i helgen. Dövat mig med godis och mat (funkade bra). Och med ett halvt litet rött piller (funkade lika bra, fast höll i sig längre).

Jag skulle dock vilja kunna börja jobba igen (började i måndags förra veckan på 80% arbetande istället för fullt sjukskriven) och inte bli dålig direkt.

Det läskiga var att på torsdagen var jag riktigt rejält
hjärntrött. Hur ska man då göra, är det för tidigt? Är det för hårt att kastas in direkt och själv ansvara för att söka nytt jobb? Ska jag bara "ta första bästa" och sedan repa mig för att sedan ta mig vidare? Men jag vill ju välja min chef och mina medarbetare... Är jag för bortskämd?

Förr har jag alltid dövat mig med jäkt. Det fungerar inte längre. Jag måste hitta ett vardagslugn där jag kan "bara vara". För att sedan ta mig an nya utmaningar.

Hur hittar jag "hem"? Jag som aldrig varit hemma.

Hur hittar jag lugn? Jag som aldrig varit stilla.

4 kommentarer:

Gisan sa...

Det är bra tankar och svåra frågor du har. En tanke som slog mig var att det verkar tufft med 80% direkt efter heltidssjukskriven. Men det vet du bäst själv. Kramar...

loppispoppis sa...

jo 80% är ganska mycket, men jag har inga krav på mig att prestera. Utan jag sätter alla möten och ramar själv, vilket är bra just nu. Mycket fika blir det också, jag som inte haft tid för fika på ett år. =)

Tina sa...

Jag brakade också i väggen i Januari. Vet hur vinglig tillvaron kan kännas. Mattheten. Hoppas att det går åt rätt håll. Kram T

loppispoppis sa...

Har du också en blog? Jag läser gärna den isåfall. Jag har det lite vingligt, som du säger... ;)