måndag 19 mars 2007

space clearing

Det finns olika sorters space clearing. Sådant vi lär oss genom feng shui, eller sådan vi helt enkelt gör ändå. Idag var jag med mina lådor till Myrorna på Götgatan. Jag fick kånka själv, för de hade lunchrast de som jobbade där. Men de var jättesnälla och jag fick tillbaka mina fina flyttkartonger också, för de är ju ganska dyra.

Och så hörde jag en tant som skällde ut hon som stod ensam i kassan för att de inte hade gratis påsar. Hon tyckte de skulle vara gratis för att det står Myrorna på dom. Konstigt, tanten var ju inte född igår. Har hon aldrig varit på ICA?

Jag är fashinerad över hur skönt det är att städa och rensa och ge bort. Hur kommer det sig att det är så otroooooligt sköööööööööönt? Det känns skönt i hjärtat, och det känns skönt i lägenheten, och det är lättare att gå. Och det känns bättre att öppna garderoben -- för allt som hänger där hänger av en andledning. Varje sak, varje bok, varje klädesplagg har jag valt att ha kvar. De är inte kvar av vana, eller av en slump.

12 kommentarer:

Maria Byström sa...

Håller med.

I helgen fick jag sätta ner foten för att inte agera lastrum åt andras prylar som de inte vill ha. Även om man får något "gratis" (i detta fall möbler) så har vi ingen pltats att ha dem och vinden är knökfullt så de fick åka till Myrorna istället.

Fick en ryggsäck också som jag först blev glad för men sedan upptäckte jag att det vara någon picknickvariant med plastglas och allt i och då blev det tvärtom istället. Jag HAR hur många picknickset som helst. Jag vill inte ha mer prylar som jag inte bett om. Speciellt som om man vet att det i sig är en present de inte vill ha från någon annan.

Jag brukar göra som du. Rensa och ge bort. Har aldrig sålt något utan ger alltid bort det jag inte behöver. Antingen till kompisar som VILL ha eller så till Myrorna!

Vilken befrielse :-)

Kerstin sa...

Det där har jag hört talas om - man pingar med en klocka eller nåt sånt?

Gisan sa...

Jag känner igen den där känslan så väl. Vissa perioder går det kanske lite till överdrift för mig. Men när man flyttar är det fantastiskt. Inte en pryl som flyttas i onödan ;-) Kramar...

leosdream sa...

Hej, jag tycker att alla vi carulmares vänner hjälper till och stöder henne nu när hon har det svårt

carulmare sa...

Eh, öh. Jag vet inte varför jag blir generad, Leosdream, men det blir jag. Svårt? Jag är ju bara jättetrött! Det är inte så farligt - ja, om man förstår att vila...!

Vilken energi du har, Loppispoppis! Tror du att du håller på att komma igen...?

Själv har jag plockat bort mycket genom många flyttningar... och numera köper jag sällan något nytt. Jag gör liksom lite tvärtom. Först skall det uppstå ett stort behov, sedan kanske jag gör något åt det...

jill sa...

jag gillar det inte alls men sambon tvingar mig till det. Och det är ju bra.

loppispoppis sa...

maria: vissa lämpar över saker på en, och jag har märkt att jag har tagit emot något (typ liknande din picknick-korg) när jag vet att jag har en myrorna-låda hemma jag kan lägga den direkt ner i... För jag vet att det är lättare för den personen att ge bort än slänga. Ska inte göra det igen. Min pappa, vet vad jag tycker om det här med att rensa, och jag tycker han är gullig då han säger att han inte ska lämpa över saker på mig. Jag tycker ju han ska fråga mig iochförsig, för jag har fått tavlor av honom tex, och det är klart jag vill ha dom (som han gjort).

loppispoppis sa...

kerstin: jajamensan, riktig space clearing är med klockor och så. Man "klappar" bort energier ur ett hem, tex. En ceremoni som (har jag hört) kan sitta kvar i väggarna flera månader efteråt. Effektivt om man flyttar in där någon har varit sjuk eller där en gammal männsika bott, eller där det har grälats, tex.

loppispoppis sa...

gisan: ååå, det är precis så man ska göra. Inte flytta något i onödan. Men det är så svårt, ofta hinner man inte -- iallafall inte jag. Känns som om man alltid börjar packa för sent innan det är dags att flytta, liksom. Det blir alltid att jag rensar när jag packar upp... :)

loppispoppis sa...

leosdream: självklart gör vi det, så mycket vi orkar! =)

loppispoppis sa...

carulmare: jo, känns som dessa piller har gjort någon nytta. Jag ska försöka att inte "övergöra" bara... Så jag klampar in i någon till vägg. Men fattar du, det är så här jag brukar vara, helt galet energifylld. Och att då slå pannan rakt in i väggen var liksom lite svårt att fatta, och acceptera. Jag "vet juh" hur jag brukar vara, och jag ville liksom inte acceptera att jag inte kunde göra som jag brukar.

Det du säger om att inte ens skaffa nya prylar, tycker jag låter jättesunt. Jag försöker och ska försöka tänka mer så. Kanske kan man tvinga sig att välja? Att om jag ska ha "det där" så måste jag rensa lika mycket?

Hurrudu, glöm inte bort att vila nu också! (ska jag också göra... =)

loppispoppis sa...

jill: hihi, vilken bra sambo du har. Du håller väl med att det är bra i långa loppet? =)