söndag 4 mars 2007

religion

har ni sett månförmörkelsen? den är fin, precis som dom skrev så är månen just nu rödaktig. Det är molnfritt och perfekt väder för detta. Jag stod i vitabergsparken för 10 minuter sedan med långkalsonger på och beundrade mästerverket. Vackert.

Det är en konstig kväll detta. Såg Jesus Camp. Jag kan förstå att barnen blir hänrykta i den miljö och med de ritualer som de genomgår. Diskussionen mellan Mike P och den judiska mannen fick mig att bli illamående. Vet inte riktigt varför. Kanske är jag så känslig just nu att allt som innehåller två starka viljor får mig att rygga.

Hursomhelst så kan man bli religiös av att titta på något så vackert som en månförmörkelse. Ville bara dela med mig.

4 kommentarer:

A Peaceful Warrior sa...

Hej! Är på hotellrummet i Sunne. Har just spelat för en massa överförfriskade värmlänningar. Rena fylleslaget...huga.
Missade förmörkelsen men det är ändå molningt här borta. Önskar jag såg det du såg.
Däremot såg jag programmet på tv innan vi gick på. Fy fan, rentutsagt vad upprörande. Jag blir som du helt illamående också. Speciellt när jag såg hur barnen indoktrineras. Det är bland det värsta jag vet. Alltså jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till när jag ser den där oerhörda fanatismen (i alla former). Det är så mycket rädslor som ligger bakom i grund och botten så klart...på ett mer kosmiskt plan så kan jag se det visst, men det är ändå så skrämmande och oroväckande.
Jag har ett slags hat/kärlek förhållande till USA. Det är så mycket som de är helt "fucked up" på. Fanatiker om något - så hatar de de muslimerna och deras fanatism. De är i många fall inte ett dugg annorlunda. Herregud vad mycket galenskaper och trångsynthet det finns i världen. Tack för din blogg. Kommer återkomma hit och läsa mer...
Hälsningar T

loppispoppis sa...

a peaceful w: sitter du i sunne?? :)

Religionen i USA har en sammansvetsande funktion. Det är i söndagsskolan man hittar sina "riktiga" vänner, och sociala sammanhang. Sålänge det inte är fundamentalism vi pratar om har jag inte något emot detta. Barnen hittar sitt sammanhang, och håller sig borta från annat bus.

Men jag är inte säker att barnen i Jesus Camp, när det bär över mot trans och fundamentalism, gör saker av egen vilja. Jag ser skräcken i deras ögon. Gör de saker för att de förväntas göra det...

Becky Fischer sa vid ett tillfälle något i stil med "vi har ju rätt", här: rätt tro. Det tycker ju varje religion. I förlängningen blir detta bara dåligt. Människor dödar andra för deras religion. Och de i sin tur tycker att de gör rätt.

Suck. När tar detta slut?

Maria Byström sa...

Såg också den filmen. Rätt läskig.

Tyvärr missade jag månförmörkelsen...

smulan sa...

Såg delar av det religösa inslagen på TV. Jag kunde inte fortsätta att se - jag mådde illa. All religiös indoktrinering är av ondo - speciellt när det är riktat mot barn och försvarslösa. Fasansfullt. Det är så synd om barnen.Och USA verkar vara mästare på den indoktrineringen.
Det finns inga som helst försvar mot en sådan fanatism, anser jag.