onsdag 7 februari 2007

sömnlös, att vara rakt på sak

Vaknade klockan tre. I mitt huvud rusar saker jag vill uttrycka, säga. Många lösningar på hur jag ska säga, och vilket sammanhang. Olika förslag på rakt på sak, eller innästlat och beskyddande av mottagaren. Jag har bestämt mig för rakt på sak. Jag förväntar míg inte ett gott mottagande. Ska punkta ner hur jag tänkt.

Samtidigt undrar jag när och varför jag ska ta hänsyn till mottagaren, om denne har kränkt mig. Men jag antar det har med vilken effekt det ska ha, ska det tas emot, eller kommer budskapet kanske inte fram.

2 kommentarer:

Laban sa...

Rakt på sak är vägen att gå tror jag.
Kanske blir mottagandet surt, men förhoppningsvis går då budskapet fram.
Och kanske kanske leder det till en chans till förändring i beteende och förståelse hos mottagaren.
Ser inte egentligen varför du skulle linda in för att beskydda mottagaren i detta fall. Eventuellt skulle något slags mjukt men "slugt" sätt att framföra saker funka. Så att du "lurar" mottagaren att bete sig som du förtjänar och önskar.
Men det låter som ett mycket jobbigare sätt..
Rakt är enkelt och ärligt.

loppispoppis sa...

Jag provad det idag, faktiskt! Jag sa, "jag blev besviken på dig i veckan, när ...". Oerhört rakt på sak. Och så utgår jag från mig själv. Måste öva på detta. Nu är jag också så himla känslig så då har jag så tydlig indikator på när det inte känns bra. Jag ska lyssna på den mera, och agera därefter.

Jag tror jag har varit alldeles för tillåtande innan. Jag måste sätta mina gränser.