söndag 4 februari 2007

människa igen

Jag har varit borta hemifrån och fått lite perspektiv. Har inte tänkt på jobbet nästan alls, och jag har försökt sporta lite (även om jag inte orkat mycket) och vara ute i solen. Först på vägen hem, nästan hemma kom endal tankar som gjorde mig lägre. Har dock orkat hela dagen idag utan att sova middag, och mår fortfarande bra. Känner att jag kan bygga upp mig, och ta vara på mig bättre.

Hur ska jag få detta att hålla i sig?
Jag måste lära mig att prioritera mig själv först hela tiden. Jag har tänjt på det -- jag kan ju alltid dra ner på vad jag behöver själv till förmån för andra. Inte det att jag gjort så medvetet, men helt omedvetet. Jag kan alltid anstränga mig mer, göra lite mer, jobba lite längre.

1 kommentar:

henrik sa...

Det låter skönt med frisk luft och miljöombyte. Det är också gott att höra att du sakta blir piggare.

Att prioritera låter bra och det påminner om mitt eget lilla projekt. Jag arbetar på att bli bättre på att lyssna av och identifiera mina egna signaler. Om jag känner ett diffust obehag, vad är det då egentligen jag känner? Är det rädsla, skuld eller kanske något helt annat? Med större precision finns bättre förutsättningar för en adekvat reaktion och rätt prioritering.