tisdag 11 september 2007

hemma igen

med Dexofen och Alvedon. Känns sååå mycket bättre idag. Tur att kroppen kan laga ihop sig så mycket som den faktiskt kan, alldeles själv. Vätskan i buken hade gått tillbaka under natten en aning. Och doktorn såg spår av blåsan som tidigare fanns på vänster äggstock, i form av lite krafs på själva äggstocken. Dom är 25 millimeter stora båda två. Och ser hur fina ut som helst...

Jag hoppades de kunde säga vad jag skulle göra om detta hände igen, men doktorn sa bara att jag ska söka akut nästa gång också - så jag hade gjort alldeles rätt. Men om jag får som i förra veckan då? Blödningar och typ som mensvärk, fast det inte är mensdags? Då ska jag bara till min gynekolog, sa hon.

7 kommentarer:

Sanna sa...

Hej
Lider med dig!
Har själv en cysta på höger äggstock ca 3,5x3,5 cm.
Mitt största problem just nu är blödningen. Grrr...
Varje dag hoppas jag att den är över!
Vaknar...tittar...nähä...en dag till?
Åh...det tär på en psykiskt.
Hur länge hade du din cysta?
Hoppas att du känner dig bättre nu!

loppispoppis sa...

oj, jag vet faktiskt inte -- för jag vet inte när den uppstod. Jag hade ont av den i över en vecka, en och en halv ca. Och sedan sprack den ju.

Men det konstiga är att jag har ont idag igen. Jag tror det är för att jag har rört på mig. Vet du om det kan vara så?

sanna sa...

Kanske är det så att vätska från den spruckna cystan ligger och trycker på runt omkring livmodern?
Läste någonstans om att det kan kännas ett tag..
Jag är själv vettskrämd över att cystan ska gå sönder =(
Hoppas att det är så som jag läste för då borde du ju känna dig bättre imorgon?
Undersökte dom dig med ultraljud för att se om cystan var sprucken och omdet fanns vätska i buken (kring livmodern) när du kom in akut?

Anonym sa...

Åååå, vad härligt att det känns bättre idag. *värmer*

loppispoppis sa...

sanna:
ja -- precis så var det. I fredags konstaterade gyn en cysta på ca 3 cm i diameter. I måndags när jag åkte bussen fick jag suuuperont. Detta kan vara antingen att cystan bryter stackars äggstocken så den inte får syre -- alltså är det jätteviktigt att komma in till akuten så fort som möjligt. Då de undersökte mig hittade de inte någon cysta -- utan den hade spruckit då när det stack till som spjut i magen där på bussen. Sedan hade jag ont fram till fyra på natten ungefär -- det var som kraftiga magsmärtor, det brände endel. Sedan gick det nästan helt bort.

Igår och idag har jag bara kännt mig svag och lite yrslig och lite dant åt magen till. Att jag känner att det är något, men det inte gör direkt _ont_. Mer uckligt liksom. Sedan ska det väl gå över, tror jag.

loppispoppis sa...

maria: Tack! det värmer =)

Anonym sa...

Hur har du det nu? *värme*